Dag 14 – Madrid

[ad_1]
Madrid

Wat een feest, vrienden en vriendinnen. Ik heb het over de World Pride 2017 in Madrid, een feestweek met als hoogtepunt de parade die over een van de drukste verkeersaders van de stad wordt verreden. En wij waren erbij! Met bus en metro zijn we naar de Spaanse hoofdstad getogen om te zien of ze hier een feestje kunnen bouwen. Nou, dat is gelukt, kan ik u zeggen!

In Amsterdam hebben we natuurlijk het water waar LGBT organisaties hun boten over laten varen, maar hier gaat men in bussen en praalwagens gewoon over de openbare weg die hiervoor voor auto’s en overig verkeer werd afgesloten. Ook het onderliggende metrostation van Puerto de Sol, een van de drukste knooppunten van het ondergrondse transportnetwerk werd op slot gedaan. U ziet maar hoe u op uw bestemming komt; wij vieren hier vandaag een feestje.

En volgens de deskundigen zijn er zo’n driemiljoen feestgangers op afgekomen. Dat is nogal een verschil met 40 jaar geleden toen een handjevol demonstranten met een spandoek hardhandig met wapenstok en gummiknuppel uiteen werden gedreven. De 5e World Pride (dit wordt maar om de zoveel jaar georganiseerd) viel samen met het veertig jarig jubileum van Gay Prides en Roze Zaterdagen. Het is mooi om te zien dat het resultaat heeft gehad en Madrid was voor deze week El Ciudad de Amor, de hoofdstad van de liefde, welke rol normaliter voor Parijs is weggelegd.

We hebben veel lol gehad met Oliver uit Burgos en zijn stiefzuster wiens naam mij door overmatig drankmisbruik is ontschoten. Verder nog vele nationaliteiten mogen begroeten, zoals de Australische miss Slutt en de Amsterdamse Puta 8. Een in Duitsland woonachtige Griek gooide spontaan zijn ondergoed naar een van de paradedeelnemers en een Amerikaan uit Atlanta werd straalverliefd op eerdergenoemde Oliver, die echter niet van plan was deze liefde op korte termijn te beantwoorden.

Voor de lokale homohoreca waren het ook gouden tijden. Voor de Bearbie, het favoriete café van mijn echtgenoot stond een rij wachten van zo’n 100 meter. En dan overdrijf ik maar ’n beetje! En dat terwijl er voor een kleintje pils uit plastic zo’n 6 tot 8 Spaanse Euro’s moest worden neergeteld. Wij hebben dus net zoals het gros van de feestgangers in een van de vele, meestal door Aziaten uitgebate minimarktjes voor € 8,80 acht halve literblikjes Mahoun gekocht, en samen met de rest het feest in Chueca op straat gevierd.

Dat het nog lang gezellig was en het een latertje is geworden, is overbodig te vertellen, maar ik meld het voor de volledigheid toch maar even.

De volgende Worldpride is in 2019 in New York. Benieuwd of ze dit gaan evenaren!


[ad_2]

Source

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*