Dag 15 t/m 18 – San Martin de Valdeiglesias

[ad_1]

San Martin de Valdeiglesias

Daar zitten we dan, dames en heren. “Van de regen in de drup”. ¿Kent u die uitdrukking? Het regent hier enorme pijpenstelen, alhoewel die uitdrukking niet echt de lading dekt. Het dondert en het bliksemt en het regent liters regen. Met druppels van ongeveer een halve liter per stuk. Het is niet langer een buitje voor het stof.

Het is natuurlijk wel goed voor de boeren die al geruime tijd geteisterd worden door watertekorten als gevolg van de onophoudelijke hoge temperaturen en de daarbij behorende droogtes. En dus zijn we veroordeeld tot binnenactiviteiten, zoals twee keer per dag uit eten.

Maar omdat wij op de campo wonen, zeg maar het buitengebied van San Martin de Valdeiglesias, kan er nog wel eens wat misgaan tijdens zo’n onweder. Nu is daarstraks tijdens een blikseminslag de drukregelaar van de waterpomp opgeblazen. En is er geen waterdruk meer met als gevolg dus ook geen stromend water. Binnenshuis dan. Buiten volop! Het is dus behelpen met buiten douchen en emmers opgevangen hemelwater voor de toiletten.

Het heeft natuurlijk zijn charmes en het hoort een beetje bij Finca El Parral. Het eerste jaar was de boiler opgeblazen en het tweede jaar zaten we een hele dag zonder wifi! Ik weet niet wat erger is.

Het is natuurlijk sneu voor Carmen, onze hospita die hals-over-kop uit Madrid is teruggekeerd alwaar zij heerlijk aan het shoppen was toen ik haar de onheilstijding mededeelde.

U kent haar wellicht uit de verhalen van onze vorige reizen, en weet dus hoe beheerst en adequaat kan reageren. We moesten onze koffers maar pakken en naar een hotel verkassen want de ellende was niet te overzien en het zou nog dagen kunnen duren, zo sprak zij, als ware ze de rust zelve. Ik stelde haar gerust en deelde haar mede dat wij nergens anders heen gingen en we gewoon de bui zouden afwachten. Ik ben oud-militair en mijn man is opgegroeid in Dorst dus wij zijn wel wat gewend. Uiteindelijk heeft de elektriciteitsloodgieter een nieuwe pomp en drukregelaar besteld en komt ie deze mañana installeren. Alles komt dus goed. Waarschijnlijk.

We hebben over het weer eigenlijk niet te klagen. Het is de afgelopen dagen hier heerlijk warm geweest met temperaturen tussen de dertig en veertig graden, en we hebben na ons bezoek aan Madrid onze dagen aan de stranden van het San Juan (daar heb je ‘m weer) stuwmeer doorgebracht, met als hoogtepunt dat we een tweepersoons kano hebben gehuurd en er het meer mee zijn overgestoken en op een onbezet strand terecht zijn gekomen. Het is daarom dat u enige tijd verstoken bent geweest van de vertellingen van onze reisavonturen, die wel heel erg saai zouden zijn geworden, dus heb ik u deze bespaard. Maar de gebeurtenissen van vandaag wilde ik u niet onthouden. Maar morgen weer zon alstublieft![fb_vid id=”1816864915200690″]
[ad_2]

Source

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*