Dag 13

[ad_1]
Kroatië 2018

Dag 13

Vandaag was het ideaal weer voor een uurtje surfen. Windkracht 3 met wat golfjes en deining. Maar dat is ideaal voor een gevorderde surfist met 4 jaar ervaring waarvan 1 in het buitenland maar voor mij was het kommer en kwel, getob en narigheid, en viel ik om de minuut van m’n plank af. U begrijpt dat ik na drie kwartier afgepeigerd en bekaf het tuig weer terug ingeleverd heb en aan Nikita heb verteld dat ik nog wel eens terugkom als ze wat stabieler materiaal hebben uitgevonden voor deze uitputtende en afmattende sport.

Dus heb ik me maar weer bij mijn echtgenoot gevoegd die ik op het strand had achtergelaten. Toen wij vandaag aan de kust kwamen lagen er op de rots naast de onze ons twee jonge stelletjes die per opblaasboot naar dit plek waren gevaren. Ze waren verder niet lastig en door de kloofjes en baaitjes zagen we nauwelijks. Later op de middag verzorgden ze lekker lounge muziek op prettig volume. Begin van de avond maakten ze aanstalten voor vertrek, en dat heeft ons een zeer vermakelijk halfuurtje opgeleverd. Ten eerste zat het ankertje van de boot muurvast, en moest een van de jongemannen toch weer het water in terwijl zijn zwembroek net droog was.

Toen dit probleem opgelost was, hielden de jongemannen de boot op hun plaats terwijl de dames van het gezelschap de spulletjes aanrijkten. Je zou denken dat men in zo een klein vaartuigje zich beperkt tot het hoogst noodzakelijke om mee te nemen naar het strand. Maar nee hoor. Hier komt de lijst:

2 koelboxen
4 matrasjes, zoals wij ook hebben (geen overbodige luxe hier op die rotsen)
2 ondermatjes
1 vijf kg gasfles met brander
2 plastic tassen met levensmiddelen
2 tassen met handoeken en badlakens
2 dameshandtassen
1 geluidsinstallatie
1 schaduwtent

En toen moesten ze zelf er ook nog bij. Gelukkig zagen zij zelf ook dat dit voor ons een hilarisch tafereel moest zijn en gingen ze er lachend vandoor.

Later bij Antika eenvoudig maar heerlijk gegeten en weer leuke gesprekken gehad, dit keer met Joe, onze oude muzikant die gezellig bij ons aan tafel kwam zitten om te vertellen dat ie weer wegging en een groep Finse zeilers van niet onaantrekkelijk postuur en voorkomen waar we graag een dagje mee hadden willen varen, maar dit niet gedaan hebben omdat ze om 6.00 uur reveille hadden om maar op tijd in de volgende haven te zijn. Helaas, volgende keer beter ?


[ad_2]

Source

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*