Estepona – dag 2

Er staat hier naast ons appartement een enorme vijgenboom, en de tijd is rijp voor de pluk. Er is niets* waar ik gelukkiger van wordt dan mijn bed uit te rollen, een kan koffie te zetten en de tuin in te lopen om vijgen te plukken voor het ontbijt dat dus bestaat uit een grieks yoghurtje met zelfgeplukte vijgen. Ze zijn heerlijk honingzoet.

Vanochtend zat ik net aan de eerste kop toen Ine me een baby kameleonnetje liet zien. Wat een dotje was dat. Ze ging hem verplaatsen, want ze was bang dat Kiko, de op een paard gelijkende hond die hier losloopt hem zou verorberen.

Dus ik wat foto’s getrokken en toen ik net weg wilde gaan, kwam Patrick aangelopen. “Kijk Pats, een kameleon!” riep ik enthousiast. En toen ik weer terug keek, was ie niet meer te zien. Rare beesten.

De rest van de ochtend een beetje aangelummeld en toen besloten vanavond thuis te eten, dus eerst boodschappen gedaan bij de plaatselijke Carrefour. Dat is zo’n hypermercado waar je echt alles kunt kopen. Behalve dan zo’n parasolhouder die je in het strandzand kunt draaien. Die verkopen ze alleen maar bij de HyperChino. Dat is een soort AliExpress, maar dan in een winkel. Daar verkopen ze echt alles!

Dus eenmaal klaar, konden we op pad naar het strand. Dit keer een wat afgelegener strandje gevonden met op 300 meter afstand een jong gezin en een surfer die niet zo goed kon surfen. Wat een verademing met gisteren.

Het diner bestond uit pimientos de padron als voorafje en dorade met gebakken aardappeltjes en een tomatensalade als hoofdgerecht. “Maar jij kookt toch nooit op vakantie?” hoor ik u zeggen, en dat klopt, maar voor deze keer maakte ik een uitzondering, want we hadden de beschikking over twee gasbarbecues en een fijne lounge- en dinertafel met overkapping en sfeerverlichting. Dat en een flesje wijn, en het was goed zo.

 

* Behalve dan van mijn man en echtgenoot 😉

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*