9

[ad_1]

Gisteren was zoals eerder gemeld een reisdag en hebben we ons gele huis weer ingeleverd bij Ines en omgeruild voor een normale personenauto. We hebben het prima naar ons zin gehad in Cantabrië en Baskenland en genoten van de steden en natuur. De camper, die door Ines liefkozend La Caracola wordt genoemd, heeft uiteindelijk 495,7 km met ons afgelegd.

Op de vraag of wij dit nog eens zouden gaan doen, camperen in een camper, dan zeg ik: jazeker! Maar dan iets beter voorbereid met een plan, een route en een goede camper, waarbij dan ook fietsen zitten, of zo eentje waar je je auto kan inparkeren. Maar dat wordt dan nog een beetje sparen. Maar dan ook voor een langere periode, zodat je niet net als ons in één week van hot naar her moet om alles maar te kunnen zien, maar het rustig aan kunt doen. Want dat was wel een beetje vermoeiend. Maar zeker de moeite waard!

De volgende bestemming lag zo’n kleine 500 km verder landinwaarts in de Sierra de Gredos. Dus een baksteen op de gaspedaal gelegd en karren maar! De eerste helft ging prima over de met Europesche subsidie aangelegde snelwegen en het schoot snel op. Is dat geld toch goed besteed.

De tweede helft ging over b-wegen en tenslotte de laatste 75 km door de bergen. Na een hoop geslingerd kwamen we toch uiteindelijk op onze bestemming waar we hartelijk werden begroet door Roland, die via airbnb een huisje op zijn land aan ons verhuurt.

En wat een idyllisch gelegen hutje! Midden in de bossen, in de bergen van de Sierra de Gredos met koud én warm! stromend water. Een zeer goed geoutilleerde keuken en een slaapzaal met groot tweepersoonsbed. En een terras met ligstoelen. En een boom vol met de heerlijkste kersen.

We waren natuurlijk slim geweest. Het was zondag en dan zijn alle winkels dicht behalve dan de hypermercado’s in de centra commercial. Dus ergens onderweg bij zo’n Spaanse mall gestopt om wat te eten te halen, maar helaas: het was 23 juni, en dus wordt San Juan, die wij kennen als Johannes den Doper hier landelijk herdacht (zie ook de verslagen van twee jaar geleden op Mallorca) http://grootens.com/reizen/?cat=7 en zijn ook de grootwinkelbedrijven als Eroski en Carrefour gesloten. Maar wij lieten ons de queso niet van het pan eten en zagen via Google toch een mini versie van voornoemde Carrefour open en vertrokken daar met brood, kaas, worst en wijn om de avond door te komen. Dat is goed gelukt! Om 1 uur ging het licht uit.

















[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*