10

[ad_1]

Na zo’n dag reizen zijn we altijd wat vermoeid en dient er goed uitgerust te worden. Nu, dat kan hier op de pequeña casite in La Parra. We hebben lekker uitgeslapen, een ochtenddutje, een middagdutje, een avonddutje en tussendoor nog wat gelummeld. Veel heb ik vandaag dan ook niet te melden, anders dat we tussendoor nog boodschappen hebben gedaan, gegeten in het dorp en een mooie avondwandeling gemaakt.

We zitten hier midden in het bos en dus is de kans groot dat je beestjes en vogels tegen komt. Patrick heeft een hertje gezien en ik een paar honderd bosmieren. Dat heb je in een bos, nietwaar? Nee, zonder gekheid, ik heb een eekhoorn gespot en een grote vogel. Ik meen een dwergarend, of wellicht een jonge ruigpootbuizerd. Ik ben mijn ANWB Vogelgids vergeten, maar misschien zijn er ornithologen onder u die mij het kunnen vertellen.

Verder bloeit de tamme kastanje, hier met duizenden vertegenwoordigd, en die bloeien mooi, kan ik u melden!

Wij weten via via dat u in Nederland gebukt gaat onder een hittegolfje. De temperaturen hier in Spanje gaan ook de 40° aantikken, maar omdat wij op een berg in het bos zitten, is het hier goed uit te houden. Maar we hoeven in ieder geval geen vestjes of lange pijpen meer aan.

U weet ongetwijfeld ook dat ik, omdat ik normaal thuis de maaltijden verzorg, ik op vakantie niet kook. Daar maak ik wel eens een uitzondering op, zoals vanavond. In Spanje gaat men na het middagmaal een dutje doen, en ‘s avonds rond een uur of half tien, tien uur worden er kleine hapjes in een bar of restaurant gegeten. Om ons de rit naar het dorp ‘s avonds laat te besparen hadden we wat varkenslapjes in huis gehaald en daar hebben we een lekker broodje lomo van gebakken. Voor bij een lekker glas rode wijn, die we in de koeling hebben liggen. Want bij deze temperaturen drinkt men koude wijn. En dat is helemaal niet vervelend!

[ad_2]

Source

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*