10.

[ad_1]

Zo, de werkweek zit erop en het weekend kan beginnen. Het is een luxe week geweest, deze extensie van onze vakantie, die nu officieel een workation is. Daarom bleef u afgelopen dagen ook verstoken van verslagen van onze belevenissen, want er moest gewoon gewerkt worden.
Maar dankzij het tijdverschil met de rest van Europa kon ik lekker vroeg beginnen, en zodoende ook vroeg stoppen. Tussen de middag bracht ik mijn deergeliefde echtgenoot naar het strand en als ik om 16:00 uur klaar was, ging ik m nog een anderhalf uur vergezellen.
Daarna gingen we huiswaarts voor een verschoning om daarna een aperitief te gebruiken. En zo u weet kook ik op vakantie niet, maar deze week was niet echt vakantie, dus heb ik mijn principes een keer opzij gezet en een smakelijk maal gekookt. In de Continente, de lokale hypermarche lagen schelpjes die hier zo uit de zee worden gevist. Dus hebben we genoten van een heerlijk Spaghetti Vongole.
Maar de rest zijn we gewoon wezen dineren in de veelvuldig aanwezige restaurants hier in de buurt. En gisteren was dat voorlopig voor het laatst bij Lopo, waar we toen we twintig jaar geleden hier voor het eerst kwamen, ook vaak terecht konden voor de dagelijkse maaltijd.
In al die tijd is de kaart precies hetzelfde gebleven, alsook de eigenaar en zijn vrouw, de kokin. Maar er stond nooit kip op het menu; daar is men in deze contreien namelijk dol op! Er zijn hier in het dorp sowieso 3 kiprestaurants, die alleen kip serveren, en wel in twee varianten: naturel en piri-piri. Oh, ja of heel of in stukken geknipt. En altijd met friet of gebakken aardappeltjes.
Maar als je bij Lopo er om vroeg, dan was dat nooit een probleem en kreeg je dat gewoon op je bord, terwijl het dus niet op de kaart stond. Dachten we. Het stond in grote letters onder het bedrijfslogo: HUISSPECIALITEIT: GEGRILDE KIP. Nooit gezien.

Возможно, это изображение океанВозможно, это изображение 1 человек и на открытом воздухеВозможно, это изображение 1 человекВозможно, это изображение 1 человек и в помещении
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*