9.

[ad_1]

 

Wat een verschrikkelijk akelige dag had moeten zijn, is uitgedraaid op een fantastische en formidabele dag, welke we niet snel zullen vergeten.
Het zou in eerste plaats oorspronkelijk onze laatste vakantiedag zijn, maar door het noodlot moesten we ons verblijf een weekje prolongeren en daar heb ik u eerder over verteld. Ik heb u toen ook verteld dat het regelen van deze uitbreiding niet te onderschatten viel. Met name het verlengen van de huurperiode van de, overigens zeer fijne Opel Corsa met Apple Carplay en achteruitrijcamera’s die boven de auto leken te zweven, bleek een schier onmogelijke taak. Niet on-line, of ouderwetsch met de telefoon. Er was geen ontkomen aan: u moet persoonlijk de auto komen inleveren en een nieuwe met u meenemen. Deze is al aan een andere klant verhuurt. We hadden zelf anders geregeld, maar goed. Wij dus naar Sevilla.
En u weet van vorige reizen dat Sevilla mijn allerliefste, mooiste en meest geliefde stad in het Spaanse is. Het is echter wel een reisje van tweeëneenhalf uur en we hadden haar natuurlijk een jaar geleden ook al eens (2 keer) bezocht, dus wilden we eens een keer naar een andere stad. Mijn echtgenoot had Huelva in gedachten, want dat ligt zo mooi op de grens van Spanje en Portugal.
Zodoende, eenmaal met de sleutels van de nieuwe coche in de hand, werd het me toch even te machtig. Sevilla voorbijrijden zonder een bezoekje aan het Plaza de Espana, voelde alsof er een stukje van mijn hart werd gescheurd, en ik bedacht snel een plan om maar even een hapje in het centrum te gaan eten. Dat is tenslotte maar 20 minuten rijden (om middernacht eind november als er geen hond op straat is), dus handig en lichtvoetig als ik ben in het conduceren van de voornoemde automobiel, stonden we in no time in een parkeergarage op loopafstand van het beroemde plein.
U mag gerust weten, ik word er altijd een beetje emotioneel van zoveel schoonheid en pracht en praal, en ook deze keer weer hield ik het niet droog. Gelukkig was er om de hoek een restaurantje waar we wat konden eten, zodat we weer op pad konden naar de volgend bestemming.
Huelva ligt op een drie kwartier rijden van Sevilla en is bekend als havenstad van waaruit Cristobal Colon, die wij kennen als Christoffel Columbus zijn eerste grote reis op zoek naar de nieuwe wereld begon, én als episch centrum van de Fandango, de bekende dans in driekwartsmaat (thunderbolts & lightning). Dat u het weet. Eenmaal daar hebben we de toerist uitgehangen. Daar zijn er veel van, maar niet uit onze contreien, kan ik u zeggen. Geen Duitsers, Engelanders of andere west Europeanen. Nee, ik denk dat het vooral Spanjaarden zelf waren. En op maandag is het de gezelligste dag van de week. Alle terrassen vol en het was er goed vertoeven.
We waren vroeg voor het avondeten, want we moesten ook nog terug rijden, dus we begonnen in een leeg restaurant, maar eer het een half uurtje verder was, zat heel de toko vol. Huelva is een zeer gezellige stad, die een beetje aan Malaga deed denken, en om het maar niet te verpesten adviseer ik u er maar niet heen te gaan! Maar als u toch gaat, vertel het dan niet verder!

Возможно, это изображение десерт и в помещенииВозможно, это изображение 1 человек, стоит и в помещенииВозможно, это изображение 7 человек и на открытом воздухеВозможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*