8.

[ad_1]

Ik stop ermee vrienden en vriendinnen. Ik ga er geen energie meer insteken, het is onderhand wel goed. Ik ben er helemaal klaar mee!
Nee, ik zie u al verschrikt kijken. Niet met dit reisverslagenblog! Geen paniek! Ik bedoel de onvruchtbare pogingen om mij de Portugese taal eigen te maken. Het gaat gewoon niet. Het is geen taal maar een taalmankement en een spraakstoornis.
Men zou denken: “het ligt naast Spanje, dus dan moet het daar ongeveer wel op lijken, toch? Net zoals Duits en Nederlands wel overeenkomsten hebben.”
Nou, op papier lijkt dat zo. Als je het geschreven Portugees ziet, en je hebt zoals ik al 12 cursussen Spaans gevolgd, dan maak je er wel dingen uit op.
Ik bedoel: “Posso tomar um copo de vinho tinto?” is niet zoveel anders als “¿Puedo tomar una copa de vino tinto?” Daar kom ik wel uit. Maar het is de uitspraak. De medeklinkers eindigen allemaal in zjs en de meeste klinkers klinken als oew. Je hebt eigenlijk constant het gevoel dat ze de woorden achterstevoren uitspreken, zoals die teksten van Stairway To Heaven.
Maar goed, gelukkig hebben we een vertaalapp op onze telefoons, en zo komen we een heel eind. En als dan een keer, net zoals eergisteren de stroom in het dorp helemaal uitvalt, kunnen we nog terugvallen op een papieren editie uit 1996 die hier door de verhuurders geheel kosten- en belangeloos ter beschikking is gesteld.
P.s. Wij delen uw zorg over het al dan niet doorgaan van de barbecue….

 

Возможно, это изображение дерево и небоВозможно, это изображение природаВозможно, это изображение океан, сумерки, природа, небо и пляжВозможно, это изображение океан, сумерки, природа и небо
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*