25-06-2022

[ad_1]

 

Het weer hier in zuid Spanje is al sinds onze aankomst erg aangenaam met temperaturen zo rond de 30 graden. Maar sinds een paar dagen is het aan het randje gaan waaien, en flink ook. Dat is leuk als je in een catamaran een wereldreis aan het maken bent, maar niet als ge op het strand aan uw teint aan het werken bent. Ga je 100 meter landinwaarts dan is de wind zo goed als te verwaarlozen, maar op het strand wordt er vanuit Gibraltar flink geblazen.
Nu zijn wij ervaren in het zoeken naar oplossingen voor strandproblemen, en vinden altijd wel een graspol of kiezelsteen die ons uit de wind houdt, maar het kan te gortig worden, en om ons zorgvuldig opgebouwd kleurtje niet eraf te laten zandstralen, gingen we op zoek naar een ander, wat meer afgeschermd strand.
Via een app die zeer nauwkeurig de windkracht en richting kan voorspellen vonden we een kandidaat net voorbij Nerja, een plaatsje dat we kennen van eerdere vakanties. Dus besloten we het aangename met het leuke te verenigen en een lunch te gaan lunchen in Torrox Pueblo waar we goede verhalen over gehoord hadden.
Mooi dorp, waarvan het plein opgeleukt is met zeshonderd hangende paraplu’s is felle kleuren. Lekker gegeten bij Aries, en toen door naar het strand.
Ik had via de online plattegronden gezien dat er bij het ons uitverkoren strand een goede toegangsweg met bijbehorende parkeerplaats aanwezig was, maar, zo bleek bij aankomst: de parkeerplaats was verplaatst naar het begin van de toegangsweg, en men had de weg afgesloten en een paaltje gepoot: playa 1,4 km in zuidelijke richting.
Ik kan u zeggen dat wij beiden niet de behoefte of de energie hadden dit te voet af te gaan leggen. Het is voor ons ook vakantie! Dus rap even een alternatieve route gezocht, maar we zagen al snel dat het spannend zou worden. We zaten op zo’n 200 meter boven het strand dat we recht onder ons zagen liggen. Toen ons rechtervoorwiel grip begon te verliezen en de afgrond angstig dichtbij kwam, en we überhaupt niet verder mochten vanwege een éénrichtingsgebod, gingen we maar achteruit en rechtsomkeert, daarbij één of meerdere niet al te ernstige verkeersdelicten plegend, en gingen we dan toch maar parkeren en te voet.
Maar toen stonden daar de pendelbusjes.

Возможно, это изображение 1 человек, стоит и на открытом воздухеВозможно, это изображение на открытом воздухеВозможно, это изображение водоемВозможно, это изображение дерево и на открытом воздухе
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*