1. Vakantie!

U zult er niet van opkijken, lieve vrienden, dat wij wederom huis en haard achter ons hebben gelaten om tijdelijk onze tijd in beter en warmer oorden door te brengen, hetgeen doorgaans vakantie wordt genoemd; een activiteit die wij zo vaak mogelijk plachten te ontplooien, welke echter afgeremd wordt door arbeid en andere werkzaamheden die zodoende een meer frequenter uitvoering belemmeren, alsmede vaak ontoereikende saldi op diverse bank- en spaarrekeningen. Maar het is weer de tijd van het jaar, en heel toepasselijk is laatstleden mei het vakantiegeld gestort dus we kunnen weer! Lees verder… “1. Vakantie!”

2. San Martin de Valdeiglesias

Op de tweede dag van ons zoals nu al blijkt veel te kort verblijf in het zonovergoten Spanje hebben we voornamelijk uitgerust van de inspannende en uitputtende reisdag die benodigd was om ons te kunnen laten overgieten. Bovendien is mijn wettige en lieftallige echtgenoot nog niet helemaal hersteld van het hardnekkig griepje dat ‘ie onder zijn leden heeft, dus kan ik slechts meldden dat we niet bijzonder veel uitgevoerd hebben vandaag. Lees verder… “2. San Martin de Valdeiglesias”

3. Het strand

Dag 3

Vandaag vroeg opgestaan om door middel van een rondje van 5 km hard (als in snel) te lopen om zo alle kicals uit de diverse Spaanse heerlijkheden te verwerken en zo doende de afname van mijn gewicht waar ik een klein jaar aan heb gewerkt niet in twee weken volledig ongedaan te maken. Lees verder… “3. Het strand”

4. Bij Carmen

¡Qué dia! Alles wat maar verkeerd kon gaan ging ook verkeerd vandaag mis amigos! Patrick werd om 7 uur ruw uit zijn slaap gewekt door, zo hij dacht, Carmen die op ons terras heen en weer liep, maar het bleek een uitgebroken paard uit de weide van de buurman te zijn. Deja vu hoor ik u roepen, en dat klopt. Vorig jaar hebben we precies hetzelfde meegemaakt toen Mijndert zijn heil buiten de wei ging zoeken, en ik de oude Tomás een of twee handjes heb geholpen om de zaken weer op orde te krijgen. Lees verder… “4. Bij Carmen”

5. El Salvador

Buenas dias Amigos,

Wanneer je zoals ik enige actividades deportivas ten uitoefening wilt brengen zul je dat hier in de Spaanse hooglanden ‘s ochtends moeten doen wanneer de allesverzengende hitte van de zon de koelte van el noche nog niet heeft verjaagd. Om ten laatste half acht zul je dan moeten aanvangen, anders is het te laat en is de kans op oververhitting te groot, met alle gevolgen, zoals blaren en thermische shock, van dien. Lees verder… “5. El Salvador”

6. Hangmat

Hola amigos vanuit mijn hangmat richt ik mij weer tot u en dicteer dit verslag met behulp van het geweldige Google Docs op mijn draagbare telefoon en de spraakherkenning functie die hierin is ingebakken het enige jammere is dat de spraakherkenning in het Nederlands geen interpunctie herkend zo u ziet is dit niet onoverkomelijk maar kan echter zeer verwarrend op u als lezer overkomen het is voor mij als verslaggever echter een fantastisch hulpmiddel en ik ga hier zeeën van tiempo mee besparen de spraakherkenning is echter niet geheel volmaakt soms krijg ik de vreemdste dingen als resultaat maar ik denk dat dit een kwestie van duidelijker articuleren is of het is die krekel op de achtergrond Lees verder… “6. Hangmat”

7. Orgullo

Dia siete

Vandaag togen we naar de Spaanse hoofdstad Madrid want het scheen dat er een feestje georganiseerd werd, en als de Spanjaarden ergens goed in zij dan is het wel in fiësta’s. Dat kun je wel gerust aan hen overlaten. Per auto gingen we naar het Atocha station en vanuit daar met de metro verder de bruisende stad in.  Lees verder… “7. Orgullo”

8. Las Aves

De vakantie valt vies tegen vrienden en vriendinnen! Op ornithologisch gebied dan, he. Niet qua weer, sociabilidad en dergelijke; dat zit wel goed. Maar waar ik u vorig jaar hele verhalen kon vertellen over de koningsarend en de kierewiet, is het in deze tijd van het jaar maar een saaie bedoening voor een vogelliefhebber zoals ik. Het sterft hier van de mussen die naar men zou verwachten met deze temperaturen massaal van het dak zouden vallen, maar ze houden zich kranig en zijn volop in de weer met het vangen van diverse eetbare insecten, waar wij dan ook weer mee geholpen zijn. Lees verder… “8. Las Aves”

9. Dagindeling

Dia nueve

U zult zich misschien wel afvragen, señores, of wij wel voldoende en gezond eten. Er komen immers verrekt weinig sfeerimpressies en foto’s met betrekking tot of met als hoofdonderwerp “de maaltijd” voorbij in deze reeks verslagen. Welnu, maakt u zich geen zorgen! Ik weet niet of ik het als eens heb verteld, maar wij schakelen bij aankomst in Spanje altijd meteen over in de Spaanse stand, en dat houdt in: men begint de dag met een kop koffie, natuurlijk gebrouwen in mijn eigen vertrouwde Bialetti potje en een licht ontbijt. Yoghurtje, bammetje, dat werk. Lees verder… “9. Dagindeling”

10. Salamanca

Dia diez

Omdat het niet altijd fiësta kan zijn (wie heeft dat trouwens bepaald vraag ik me af. Waarom zou dat niet kunnen? Ik zou met die persoon wel eens een hartig woordje willen spreken! Maar ik dwaal in de eerste zin al weer af) hadden we het idee om vandaag de dag eens wat cultureel verantwoordelijk door te brengen in plaats van weer de ganse dag te lamzakken in de zon. En dus hadden we bedacht om viajar a Salamanca. En omdat het todavia en aanhoudend warm is leek het ons een goed idee om dat niet midden op de dag te doen maar of in de ochtend of in de avond te doen. Lees verder… “10. Salamanca”